Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

7:55 μ.μ.





Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2014 σε ειδική σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή 120 ηγέτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν για τον περιορισμό των ρύπων και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.
Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα αυτής της συνόδου. Άλλωστε οι περισσότεροι ηγέτες από αυτούς που συμμετέχουν στη σύνοδο είναι υπεύθυνοι με τις πολιτικές που εφαρμόζουν στις χώρες τους, ειδικά τις ανεπτυγμένες, για την δραματική επιδείνωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη.
Ωστόσο είμαστε αλληλέγγυοι με τους πολίτες του κόσμου που σε 2600 διαδηλώσεις σε 160 χώρες του κόσμου που διατρανώνουν την αντίθεσή τους με όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και απαιτούν εδώ και τώρα την λήψη μέτρων πριν είναι πολύ αργά.
Είναι προφανές πως αν δεν αλλάξει ριζικά το παραγωγικό μοντέλο και τρόπος ανάπτυξης που θα σέβεται και θα διαχειρίζεται ορθολογικά τους πόρους του πλανήτη, που δεν είναι ανεξάντλητοι, δεν μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το περιβάλλον, την αλλαγή του κλίματος και τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή μας.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΕΤΕΧΩ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου