Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

3:54 μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/7/2014



Μετά τη δημόσια γη, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στο βωμό της «ανάπτυξης» επιχειρείται τώρα να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.

Η κυβέρνηση επαναφέρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας», που είναι σε πλήρη αντίθεση με τα άρθρα 5 και 24 του Συντάγματος και με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου (Σύμβαση της Βαρκελώνης). Το νομοσχέδιο οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή τον παράλιο, παραλίμνιο και παραποτάμιο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας.

Η Ριζοσπαστική-Οικολογική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου «ΜΕΤΕΧΩ»:
  • Eνώνει τη φωνή της με τους εκατοντάδες φορείς όλης της χώρας που απαιτούν από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση των πολιτών και να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

  • Καλεί την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση επ’ αυτού και να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου και τους κατοίκους του Δήμου μας να κινητοποιηθούν για να υπερασπιστούμε όλοι και όλες μαζί τον δημόσιο χαρακτήρα των αιγιαλών.
 Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.
 Να σωθούν οι παραλίες της χώρας.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας «ΜΕΤΕΧΩ»



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου