Σάββατο 10 Μαΐου 2014

3:35 μ.μ.
                                                         Από μία άλλη σκοπιά

Ορέ που πάμε………που πάμε

          Η φράση αυτή του αείμνηστου Βασίλη Αυλωνίτη μου ήρθε στο μυαλό καθώς διάβαζα τα βιογραφικά των υποψηφίων δημάρχων. Δύο γιατροί, ένας αρχιτέκτονας, μία βιολόγος, μία φυσικός υπάλληλος τραπέζης και ένας πτυχιούχος Παντείου Δημόσιας Διοίκησης.
         Ξέρω ότι ένας δήμαρχος για να είναι επιτυχημένος και να παράγει έργο πρέπει να ΘΕΛΕΙ να ΞΕΡΕΙ και να ΜΠΟΡΕΙ. Καλοπροαίρετα όλοι οι υποψήφιοι ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ. ΞΕΡΟΥΝ όμως; Απάντηση ΟΧΙ. Κανείς πλην ενός δεν εκπαιδεύτηκαν και δεν εργάσθηκαν με γνώμονα την διοίκηση. Μόνο ο πτυχιούχος της Παντείου Βασίλης Κουτσοβασίλης θήτευσε και εκπαιδεύτηκε με τα δικά μας χρήματα(άμεσοι, έμμεσοι φόροι) να μας φτιάξει και να υπηρετήσει την Δημόσια Διοίκηση.
         Θα αναρωτηθεί κάποιος, ακυρώνεις την πείρα όποιων υπηρέτησαν τον Δήμο; Απάντηση ΝΑΙ. Γιατί το μοντέλο του Δήμου είναι μοντέλο του 1977. Ποιος από εμάς τους δημότες θέλει να τον πηγαίνουν ταξίδι με ένα παρωχημένο όχημα;
        Ο Βασίλης Κουτσοβασίλης έχει τα εχέγγυα να φτιάξει και να διοικήσει ένα Δήμο σύγχρονο, φιλικό χωρίς γραφειοκρατία. Γιαυτό θήτευσε και αυτή είναι η επιστήμη του.     Αλήθεια πως θα σας φαινότανε ένας ηλεκτρολόγος με ακουστικά να εξετάζει το παιδί σας και να συνταγογραφεί; Ένας λογιστής να κάνει τα σχέδια του σπιτιού σας και να εποπτεύει την κατασκευή; Ένας βιολόγος να κρατάει τα λογιστικά σας και μία φυσικός να είναι καπετάνιος σε πλοίο;
        Λοιπόν έκαστος εφ¨ω ετάχθη. Ο γιατρός στο ιατρείο του και το νοσοκομείο, ο αρχιτέκτονας στο σχεδιαστήριο και τις κατασκευές, ο βιολόγος στο εργαστήριο, και ο φυσικός στην τάξη ή στην έρευνα και ο Δημόσιας Διοίκησης στη Δημόσια Διοίκηση.
      Δεν είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε  στο ΜΕΤΕΧΟ, είμαι της απλής λογικής. Θα ψηφίσω Βασίλη Κουτσοβασίλη.
      Εσείς;


                                Μετά τιμής
                               Θανάσης Παναγόπουλος

               Ηθοποιός-Οικονομολόγος 
και όπως πάμε με την ψήφο σας και αστΕΙατρος 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου