Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

8:26 μ.μ.

Με τον υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού«ΜΕΤΕΧΩ Ριζοσπαστική-Οικολογική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου» κ. Βασίλη Κουτσοβασίλη συνεχίστηκε χθες η σειρά εκπομπών «Ορίζοντας γεγονότων», με παρουσιαστή τονΚώστα Φαναρά (Luminous).
Ο κ. Κουτσοβασίλης βρέθηκε στο στούντιο των Imaginistes Web Radio όπου παρουσίασε τις βασικές αρχές της παράταξης που εκπροσωπεί και σχολίασε άλυτα ζητήματα που ταλανίζουν για χρόνια την τοπική κοινωνία, όπως η περιβαλλοντική έρευνα για την
αποκατάσταση και αξιοποίηση του ρέματος της Πικροδάφνης και η περιβόητη υπερκοστολογημένη μελέτη αξιοποίησης του Ασυρμάτου.
Πυλώνας του προγράμματος του «ΜΕΤΕΧΩ», σύμφωνα με τον κ. Κουτσοβασίλη, είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου που με τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων, θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους σε τοπικό επίπεδο και εν συνεχεία θα ελέγχουν το έργο τους.
«Αν θέλουμε να αλλάξουμε την πορεία όχι μόνο της αυτοδιοίκησης αλλά και του τόπου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά» δήλωσε ο κ. Κουτσοβασίλης και εξήγησε ότι με βάση αυτό το κριτήριο δημιουργήθηκε το ψηφοδέλτιο του «ΜΕΤΕΧΩ» για τις δημοτικές εκλογές του Μαίου.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι μπορεί η ανάληψη της Δημοτικής Αρχής να είναι στόχος του συνδυασμού του αλλά δεν είναι αυτοσκοπός και για το λόγο αυτό δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί ένας κοινός τόπος μεταξύ του «ΜΕΤΕΧΩ» και άλλων δημοτικών παρατάξεων, ώστε να δημιουργηθεί μια ενωτική κίνηση για τις επερχόμενες εκλογές.
Ένας από τους βασικούς άξονες του συνδυασμού «ΜΕΤΕΧΩ» είναι η δημιουργία ενός Δήμου που θα είναι δείκτης κοινωνικής προστασίας των δημοτών. «Θέλουμε ένα Δήμο που θα είναι δίπλα στα άτομα που έχασαν ή κινδυνεύουν  να χάσουν τη δουλειά τους. Το σύνθημά μας είναι ‘Κανείς μόνος στην Κρίση’ και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε δυστυχώς πολύ έντονα τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό, λοιπόν, το κύριο βάρος μας πέφτει στις κοινωνικές υπηρεσίες», είπε ο κ. Κουτσοβασίλης.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο, το νέο οργανόγραμμα του Δήμου που οραματίζεται ο ίδιος και η παράταξη «ΜΕΤΕΧΩ» θα έχει τις εξής κατευθύνσεις: στήριξη και επέκταση των υπαρχουσών δομών πρόνοιας (παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία κ.λπ), στήριξη και ενίσχυση των δράσεων κοινωνικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα (κοινωνικά παντοπωλεία, κίνημα χωρίς μεσάζοντες κ.λπ) και, τέλος, συνεργασία με κινήματα και δομές που κάνουν αυτές τις δράσεις.
vasilis_koutsovasilis2
Η εκπομπή «Ορίζοντας γεγονότων» μεταδίδεται κάθε Πέμπτη, 11-1 το βράδυ, και διοργανώνεται από τους Imaginistes με αφορμή τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου. Στόχος της εκπομπής είναι να παρουσιάσει όλους τους υποψηφίους Δημάρχους, ειδήσεις για την πορεία των παρατάξεων, συζητήσεις με υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους και πρόσωπα που ασχολούνται με τα τοπικά ζητήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου