Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

11:29 μ.μ.


 

Το παλιό αυτό παιδικό ποιηματάκι τελευταία ακούγεται όλο και πιο συχνά και συνοδεύεται από ένα αχνό συνωμοτικό χαμόγελο. Είναι ο Μάης που δε θα αργήσει να έρθει για να γεννήσει μια νέα μεγάλη ελπίδα σε κάθε Έλληνα που συνθλίβεται ακατάπαυστα από τις μνημονιακές μυλόπετρες. Η αναφορά βέβαια γίνεται στις τριπλές εκλογές του επόμενου μήνα που όπως αναμένεται θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη νίκη του αγωνιζόμενου λαού μας μετά από τέσσερα χρόνια ήττας και απογοήτευσης.  Τέσσερα χρόνια που συνοδεύτηκαν από την βάρβαρη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, των δικαιωμάτων στην υγεία, την περίθαλψη και την παιδεία και γενικότερα από την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του έλληνα πολίτη.

Οι επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής του ακροδεξιού συρφετού που βρίσκεται στην εξουσία γίνονται φανερές μέρα με τη μέρα που περνάει: φτώχεια, απολύσεις, ανεργία, επισφάλεια, αυταρχικός κατήφορος.  Σ’ αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα, ο λαός μας για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση συσπειρώνεται γύρω από την Αριστερά για να διεκδικήσει όχι απλά την εξουσία αλλά και το δικαίωμα σ’ ένα καλύτερο αύριο. Στόχος λοιπόν θα πρέπει να είναι σ’ αυτές τις εκλογές η, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη νίκη της Αριστεράς που θα δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό, ικανό να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.

Για να γίνει αυτό πρέπει να στηριχτούν οι δυνάμεις και τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές, στις περιφερειακές και στις ευρωπαϊκές εκλογές χωρίς δεύτερες σκέψεις. Καμία από τις τρεις εκλογικές μάχες δεν είναι σημαντικότερη από τις άλλες, όλες είναι εξίσου κρίσιμες. Η καθαρή νίκη στις ευρωπαϊκές και στις περιφερειακές εκλογές θα δώσει δημοκρατική διέξοδο στο θλιβερό ακροδεξιό αδιέξοδο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου σε πολιτικό επίπεδο, ενώ σε αυτοδιοικητικό θα δώσει τα κατάλληλα εργαλεία στην αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανασυγκροτήσει τη χώρα και τους θεσμούς. Πράγματι, αυτό θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς περιφερειάρχες και δημάρχους της Αριστεράς

Κι αν για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές φαίνεται ήδη ότι αυτές έχουν πάρει μια πολιτική χροιά και λογικά θα αποτελέσουν, όπως όλα δείχνουν, ένα σαφές δημοψήφισμα καταδίκης της μνημονιακής πολιτικής και μια θετική ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, στις αυτοδιοικητικές και κυρίως στις δημοτικές εκλογές το τοπίο δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Από πολλές πλευρές ακούγεται ότι η ψήφος στις δημοτικές εκλογές δεν έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή των ευρωεκλογών. Τα κριτήρια, λένε, είναι καθαρά αυτοδιοικητικά. Επιπλέον, ο ψηφοφόρος έχει στο νου του να βγάλει μέσω της ψήφου κάποια «υποχρέωση» που ενδεχομένως έχει απέναντι σε κάποιον υποψήφιο. Άλλος έχει προσδοκίες ή του τις έχουν, τεχνηέντως, δημιουργήσει για κάποια μεγάλη ή μικρή εξυπηρέτηση, κοινώς ρουσφέτι. Άλλοι πάλι σκέφτονται να ψηφίσουν τους συγγενείς, τους κουμπάρους και τους φίλους τους.

ΟΧΙ! Το κριτήριο της ψήφου που θα ρίξουμε στην κάλπη των δημοτικών εκλογών θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ και ΑΜΙΓΩΣ πολιτικό. Είναι πλέον καιρός και στον δικό μας αλλά και στους άλλους δήμους να τελειώσουμε μια και καλή με το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που διοίκησε επί χρόνια τους δήμους εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, αδιαφορώντας για τον απλό πολίτη και τα προβλήματά του, δίνοντας στήριξη και πόρους σε μεγάλα συμφέροντα και εργολάβους. Η εποχή των μαυρογιαλούρων και των βλαχοδημάρχων που επιδίωκαν την εξουσία ως αυτοσκοπό με μόνο όραμα την εξυπηρέτηση κομματικών, μικροκομματικών και, πολλές φορές, ιδιοτελών συμφερόντων πιστεύουμε ότι πρέπει να τελειώσει.

Στην φθαρμένη πολιτική τάξη που πνέει τα λοίσθια, οι υποψήφιοι της Αριστεράς αντιπαραθέτουν ΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΗΘΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κυρίως όμως ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ για την επόμενη μέρα.

Εκείνη η μέρα δεν θ’ αργήσει…

Εκείνη η μέρα έφτασε!

Είναι η 18η και η 25η Μαΐου!

 ΦΙΛΟΛΑΟΣ
 
* Σημείωση από τους υπεύθυνους σύνταξης του Blog:
Το άρθρο αυτό γράφτηκε από ένα συνδημότη μας που προτιμά να υπογράφει με ψευδώνυμο (τα στοιχεία του είναι γνωστά στους διαχειριστές του Blog).
Η γενική μας αρχή είναι να δημοσιεύονται οι απόψεις ενυπόγραφα από τους συγγραφείς τους.  Ωστόσο, στην περίπτωση που το κείμενο δεν παραβιάζει τη δεοντολογία και το περιεχόμενό του δεν εμπεριέχει υβριστικούς, απειλητικούς, προσβλητικούς, δυσφημιστικούς,  συκοφαντικούς, χυδαίους, βίαιους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και δεν εμπεριέχει διαφημήσεις προϊόντων, δεχόμαστε τη δημοσίευση του άρθρου.
 
 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου