Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

11:23 π.μ.

ΚΕΙΜΕΝΟ:ΑΡΧΕΙΟ: Γιώργος Μανίκας -ΜΕΤΕΧΩ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Επί τριάντα έξη χρόνια ήταν κρυμμένο σε ταινία 8mm το καταπληκτικό αυτό υλικό τοοποίο έχει πλέον ιστορική αξία για την πόλη μας. 
Οι ερασιτέχνεςκινηματογραφιστές κατέγραψαν με την κάμερα την δυστοπία της πόλης μας λίγαχρόνια μετά την μεταπολίτευση και με αφορμή τις δημοτικές εκλογές το Φθινόπωροτου 1978. 
Όποιος θέλει να βοηθήσει ας μας δώσει πληροφορίες για τις οδούς πουβλέπουμε στο βίντεο (πχ στο 1.14 η πλατεία Αγίου Δημητρίου) και εμείς θα τις προσθέσουμε στο βίντεο. 
Παρελαύνουν όλοι οι πρωταγωνιστές της εποχής μέσα απότα διαφημιστικά ήθη και την αισθητική που επικρατούσε τότε , καθώς και πρόσωπαπου έγραψαν την δική τους προσωπική ιστορία στην πόλη μας. 
Για την ιστορία,βασικοί πρωταγωνιστές, στις εκλογές του 1978 ήταν οι Γ.Μπουκογιάννης(37,5%),Γ.Τρακάδας(24%),Μ­.Σακελλαρόπουλος(21,5%),Γ.Μανδράκος(17%)­.
Δήμαρχος αναδείχθηκε στο δεύτερο γύρο ο Γ. Μπουκογιάννης(64%) έχοντας αντίπαλο τον Γ. Τρακάδα(36%).
Και οι τέσσερεις πρωταγωνιστές εκείνων των εκλογών έχουν αποδημήσει. 
Ο καθένας τους, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, έχει αφήσει το στίγμα του στην πόλη μας αρκετά ευανάγνωστο, ακόμα και σήμερα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ η φωτογραφια ειναι απο το 2000 οταν εγκαταστάθηκαν στον Ασύρματο 120 Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες ενώ αρκετοί άλλοι βρίσκουν κατάλυμα σε διάφορα εγκαταλειμμένα σπίτια στην περιοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου