Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

6:24 μ.μ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ υποψήφιος δήμαρχος στον Άγιο Δημήτριο


Ο Βασίλης Κουτσοβασίλης του Ανάργυρου γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, όπου και κατοικεί έως σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ασημίνα Καλδίρη, γεωπόνο και έχουν δυο παιδιά.Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σήμερα είναι στέλεχος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε Οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα. Απασχολήθηκε σε θέματα τοπικής περιφερειακής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και ανθρωπίνων πόρων, πολιτισμού, τουρισμού και περιβάλλοντος, πληροφορικής και τεχνολογικών εφαρμογών.
Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου και από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση σε μαθητικούς, φοιτητικούς και τοπικούς συλλόγους (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων, Κοινότητα Νέων, κλπ). Υπήρξε μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, στον οποίο εκτός από μέλος της τοπικής οργάνωσης διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπως επίσης και της Γραμματείας του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.Διετέλεσε μέλος του ΔΣ εργαζομένων της ΕΕΤΑΑ και εκπρόσωπος του σωματείου στο ΕΚΑ. Μέλος επί σειρά ετών στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου και εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου. Είναι από τα ιδρυτικ›ά μέλη της Δημοτικής Παράταξης Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών μετέχω.Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο μας, διαδεχόμενος το Θανάση Βάσιο και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης μετέχω στο ΝΠΔΔ στο Δήμο, Οργανισμό Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ).

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
Η αντίσταση και η δημιουργία ξεκινούν από τη γειτονιά

  • Κανείς μόνος του στην κρίση!
  • Δίκτυο κοινωνικής προστασίας των δημοτών
  • Στήριξη της τοπικής αγοράς
  • Συμμετοχή δημοτών στη λήψη αποφάσεων
  • Συμπόρευση με πολίτες και κινήματα
  • Ίσες ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες
  • Αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων
  • Διαφάνεια στις λειτουργίες του Δήμου
  • Μέτωπο στο φασισμό και το ρατσισμό

Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης…
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα διεξαχθούν σε ένα κλίμα έντονης πολιτικής σύγκρουσης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι από τα μεγάλα θύματα του μνημονίου, με μείωση κατά 65% των θεσμοθετημένων κρατικών πόρων και συρρίκνωση του απασχολούμενου προσωπικού κατά το ένα τρίτο (1/3), συρρίκνωση που προβλέπεται να συνεχιστεί. Η εφαρμογή του νεοσυγκεντρωτικού Καλλικράτη, με αυξημένες αρμοδιότητες, χωρίς πόρους, αυξάνει όλο και περισσότερο την απόσταση των τοπικών αρχών και των πολιτών και καταλύει κάθε έννοια αυτοτέλειας των ΟΤΑ.Στην πόλη μας, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή άσκησε τα καθήκοντά της στα πλαίσια μιας διαχειριστικής λογικής. Υπάκουο παιδί της κεντρικής εξουσίας δεν διαφοροποιήθηκε και δεν αντέδρασε ποτέ σε όσα δεινά προξένησε στους πολίτες και στο θεσμό της αυτοδιοίκησης η πολιτική των μνημονίων.

Διεκδικούμε:
  • Μια διαφορετική αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο τα κτήρια, οι λαχανόκηποι, οι γιορτές, οι λακκούβες. Πρωτίστως αυτοδιοίκηση είναι μια άλλη πολιτική διαδικασία που ενεργοποιεί τον πολίτη και τον κάνει να μετέχει στη λήψη των αποφάσεων.
  • Την κατάργηση του Καλλικράτη και αντικατάστασή του από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του κράτους, με αποκέντρωση και αυτοδιοίκησης, σε πόρους και αρμοδιότητες.
  • Την κατάργηση του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, των τοπικών δημοψηφισμάτων, του συμμετοχικού προϋπολογισμού και των τοπικών συνελεύσεων.
  • Τη θέσπιση νέων διαδικασιών διαφάνειας στη λειτουργία των δήμων και τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για φαινόμενα διαφθοράς.
  • Άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσα από ένα προοδευτικό πλαίσιο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

…και η πόλη μας, ο Άγιος Δημήτριος – το Μπραχάμι
Στις επερχόμενες εκλογές πολλοί θα ενδυθούν το κουστούμι του «ανεξάρτητου» και του «αντιμνημονιακού». Θα επιδιώξουν να ψαρέψουν σε θολά νερά για να υφαρπάξουν την ψήφο του ταλαιπωρημένου πολίτη. Οι ίδιοι, που πριν από τριάμισι χρόνια υμνούσαν την πολιτική των μνημονίων και ασθμαίνοντας διεκδικούσαν να πάρουν το «χρίσμα» από τα κόμματα που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία.
Δεσμευόμαστε για:
  • Τη διατήρηση και την επέκταση των κοινωνικών δομών του δήμου μας. Σήμερα, οι δομές αυτές απειλούνται από τους «ταλιμπάν» του νεοφιλελευθερισμού και τη λογική των μνημονιακών κυβερνήσεων (κλείσιμο ΕΟΠΠΥ στην πόλη μας).
  • τη στήριξη και επέκταση των κοινωνικών δομών πρόνοιας χωρίς ανταποδοτικότητα (παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία, κλπ), καθώς και τη στήριξη και ενίσχυση δράσεων κοινωνικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα (κοινωνικά παντοπωλεία, κίνημα χωρίς μεσάζοντες, κλπ).
  • Την επανεξέταση του χωροταξικού με επιστημονική τεκμηρίωση και ανάλυση της σημερινής κατάστασης για βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με την εφαρμογή πολιτικής ήπιων παρεμβάσεων στον ιστό της πόλης.
  • Τη δημιουργία αποκλειστικά χώρων πρασίνου και αναψυχής στον Ασύρματο και το Ρέμα της Πικροδάφνης, ώστε να γίνουν χώροι ελκυστικοί στον πολίτη μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, χωρίς αποσπασματικά έργα που τους καθιστούν αφιλόξενους στον επισκέπτη.
  • Τη στήριξη της τοπικής αγοράς, ώστε οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να επιβιώσουν, κόντρα στην κρίση και την λογική του Mall, με μέτρα που θα συναποφασιστούν με τους φορείς των εμπόρων και των βιοτεχνών της πόλης.
  • Τον εκσυγχρονισμό στο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων με οικολογικό προσανατολισμό, αποτελεσματικό και γρήγορο, ώστε ο Άγιος Δημήτριος να γίνει επιτέλους μια πόλη καθαρή, αντάξια των πολιτών που κατοικούν σ’ αυτήν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου